İletişim Uzmanı ve Yazar Fatih Akbaba, iletişim semineri verdiği Kepez Belediyesi çalışanlarına, “İşinizi sevin ve kapınıza gelen insanların kalbine yatırım yapın. Allah sevsin diye Kepezlilere hizmet edin.”  diye seslendi.

Kepez Belediyesi, çalışanlarına yönelik “Kurumsal ve Sosyal Başarıda İletişimin Yeri" başlıklı eğitim semineri düzenledi.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’ndeki seminerde İletişim Uzmanı ve Yazar Fatih Akbaba, belediye personeline, vatandaşla nasıl başarılı bir iletişim kurabileceklerini anlattı.

“Hizmet kalitemizin artmasına önem veriyoruz”  

İki gün sürecek olan seminerin açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Kepez Belediyesi olarak en çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi hizmet içi eğitim seminerleridir. Hizmet kalitesini artırabilmenin en önemli yollarından bir tanesi hiç şüphe yok ki, insan gücünü daha kaliteli hale getirebilmektir. Belediyeler daha güzel bir şehre ulaşma ideali ile hareket ediyorlar. Bu noktada en önemli unsur insandır. İnsan unsurunu daha kalifiye hale getirebilmek, görgüyü, bilgiyi ve beceriyi artırabilmek için çok çeşitli çalışmalar yapılıyor. İşte biz de bu motivasyonla hareketle çeşitli zamanlarda düzenlediğimiz seminerlerle, personelimize farklı bir dünyanın kapılarını aralıyoruz.”

“Gelenin etiketine, partisine göre iş yapmayın” 

Fatih Akbaba da, konuşmasına, “İletişim bazen duymak, bazen görmek, bazen tatmak, bazen konuşmak ama iletişim dokunmaktır.” diye başladı.  
Akbaba, başarılı bir iletişim için çalışanlara şu bilgileri verdi: “Bir işin olur ve olmaz tarafı net bir şekilde anlatılmalıdır. Yuvarlak cümleler kurulmamalıdır. Çalıştığınız birimin ne yaptığını bilmiyorsanız hata yaparsınız. Gelene doğru bilgi verebilmek için biriminizi ne yaptığını bilmelisiniz. Gelenin etiketine, cinsiyetine, milliyetine, inancına bakmayın. Kepez’in herhangi bir sokağından gelmiş birisi hangi partili, şu, bu… Parti ayrımı yaparak iş yapıyorsak emin olun ki çalıştığımız yerin hakkını vermiyoruz. İnsan ayrımı yaparak çalışıyorsak doğrusu yanılıyoruz. Hak ve hukuk dediğimiz bir şey var. Kim gelirse gelsin… Sosyal paylaşım hesaplarımızda yaptığımız paylaşımlara dikkat edelim. Bugün aile hayatları sosyal paylaşım hesapları nedeniyle parçalanıyor. Maalesef ülkemizdeki boşanmaların yüzde 60’dan fazlasını belge niteliğindeki sosyal paylaşım hesabındaki yazışmalarıdır.
Kurumlardaki en büyük hastalık dündür, yani dedikodudur. Dedikoduyu belediyede en az işi olanlar yapar. Zaten çalışıyorsa dedikodu yapmaya zamanı yoktur. Boş adamdan her şey beklenir.”

Kepez’deki başarının sırrı Allah’ın kulu anlayışı 

Kepez Belediyesi başarısını neye borçlu, diye sorulduğunda şu cevabı verebilmesi gerekiyor, diyen Fatih Akbaba,  sözlerini şöyle sürdürdü: “8 yılda ortada büyük bir başarı varsa bu başarı herkes tarafından konuşuluyorsa temenni ederim ki bu başarının sırrı; kapınıza geleni çuluna ve puluna göre değil Allah’ın kulu olduğuna göre davranmanızdır.   Kepez Belediyesi çalışanı olarak kendinizle gurur duymalısınız. Kime iyilik yaptıysanız kendinizedir. Kime yardım ettiyseniz kendinizedir. Düşünün hem vatandaştan Allah razı olsun duası alacaksınız hem de ayın 15’in de maaş alacaksınız.”  

Birbirinizi sevin, gönlünüzde insanlara yer açın” 

Belediye personeline birbirinizi sevin, diye seslenen Akbaba, konuşmasına şöyle devam etti: “Birbirinizi sevin. Saygı duymak zorundayız ama sevmek zorunda değiliz, cümlesi doğru bir cümle değil. Peygamber Efendimiz (SAV), Allah'a yemin ederim ki, sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız, diyor. Birbirinizi sevin. Sevgi mi saygı mı? Sevgisiz saygı kibre yol açar. Saygısız sevgi ise suiistimale yol açar.
 Gönül kazanın. İnsanlara dokunun. Bir insanın gönlü darsa ömrü ve kabri dar olur; Allah korusun ahreti de çok dar olur. Gönlünüzde insanlara yer açın. Sinirlerinize hakim olun.

“Kurumları, en çok şikayet edenler batırır”

Kendinize Kepez Belediyesi’nde torpilli çalışıyor dedirtmeyin. İşinizi iyi yapın. Bir vatandaş işini iyi yapmıyor, diye arkanızdan konuşmasın.  Sürekli dert yanan biri olmayın, düşünmeden konuşmayın. Kurumları en çok batıran kişiler en çok kurumdan şikâyet edenlerdir.  Gereksiz eleştirilerden kaçının. Gözlerinizin içiyle vatandaşa gülümseyin. Kurumlarda ayaklarınızı masaların üzerine koymayın.  Ne olur kul hakkına girmeyin.  Dört özellik bir insanda varsa kul hakkına girmez. Bir insan insansa gıybet ettirmez. İnançlıysa gıybet ettirmez. Ahlaklıysa gıybet ettirmez. Vicdanlısıyla gıybet ettirmez. Bunu kurumda başlattığınızda orada kul hakkına girilmez. Adil davranın, böbürlenmeyin. Gereksiz esprilerden kaçının, insanları terslemeyin.”

“Çocuklarınıza haram yedirmeyin”

Fatih Akbaba, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Sahip olduğunuz yerler çok önemli olabilir. Ama işinizi severek yapın. Çünkü karşılığınızı alacaksınız. Kapınıza gelen insanların kalbine yatırım yapın. Allah sevsin diye Kepezlilere hizmet edin. Kendinizi Allah’a sevdirin, insanlara değil. Çünkü Allah severse insanlar sever. Mesai ve çalışma saatlerinize dikkat edin. Evdeki çocuklarınıza haram yedirmeyin.”