Kepez Belediyesi Çocuk ve Geçlik Orkestrası, korosu ve 2 müzik atölyesindeki 197 öğrenci, EBKM’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı performanslarıyla kutladı.
 

Kepez Belediyesi’nin çeşitli türlerdeki müzik ve ses kurslarının 197 öğrencisi, oluşturdukları müzik ve koro topluluklarıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM) coşkulu bir gösteri sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle sahneye çıkan 4 ile 16 yaş arasındaki çocuklar, sırasıyla sahne aldı. Kepez Belediyesi Çocuk ve Geçlik Orkestrası, Kepez Belediyesi Çocuk Korosu, Sütçüler ile Orhan Gazi Müzik Atölyeleri’nin öğrencileri, finalde bir araya gelerek hep birlikte ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısını çalıp söyledi.
 
Kepez’in 4 köşesinde bayram yapıldı
 
Çocuklarının sahne deneyimini izlemeye gelen veliler, ellerindeki Türk Bayraklarını dalgalandırarak şarkılara eşlik etti. Çocuklar ve velilerinin bu coşkusuna ortak olmak için kutlama programına katılan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, sahne performanslarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Kepez’in 6 noktasında bayram kutlamaları ve 1. Kepez Çocuk Filmleri Festivali’ni Kepezli çocuklara hediye eden Başkan Tütüncü, öğrencilerin teşekkürlerini kabul etti, isteyen herkes ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Atatürk’ün vizyonunu bilmemiz lazım
 
EBKM’de TBMM’nin 23 Nisan 1920 yılında kurulmasını kutladıklarını belirterek bir konuşma yapan Tütüncü, TBMM’nin de Büyük Atatürk önderliğinde milli mücadelenin yönetildiği merkez olduğunu hatırlattı. Savaş yılları bitince Atatürk’ün kazanılan bağımsızlığı kutlamalarını çocuklara armağan ettiğini vurgulayan Tütüncü, “Atatürk bu zaferimizi çok büyük bir vizyon ile dünya çocuklarına armağan etmiş. Çocuklara hiç önem verilmediği, diktatörlüğün olduğu dönemde milletin en önemli bayramını çocuklara hediye etmesin arkasındaki vizyonu bilmemiz lazım” diye konuştu.
 
Hayallerimizin peşinden koşmalıyız
 

Bundan 6 yıl önce ‘acaba yapabilir miyiz’ düşüncesiyle kurulan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’nın performansını herkesin beğendiğini ifade eden Tütüncü, dünya çocuklarıyla yarışabilir sanatsal etkinlikler yapılabilmenin mutluklarının en büyüğü olduğunun altını çizdi. Her şeyin büyük hayallerle başladığını belirten Tütüncü, “Bizler de yeni hayaller kurup peşinden koşmalıyız. 1920’lerden ilham alarak gelecek yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Çocuklar için, gençler için” şeklindeki konuşması uzun süre alkışlandı.